3, 2, 1 מוכן! כן כן!!! הבירה מוכנה, סוף סוף לאחר שלושה שבועות מלאי ציפייה חום ואהבה (אני חושב שיגאל אפילו ישן עם אחד הבקבוקים בלילה), הבירה שלנו מוכנה.

Beer Makingפתחנו, טעמנו ואלו התוצאות:

הבירה עשתה שינוי טעמים והפכה מווינשטפן פוטנציאלית לפאולנר קלאסית ומחוזקת. מכיוון שטעינו במדידת האלכוהול הראשונית אז לא ניתן היה להעריך את אחוז האלכוהול הסופי. אבל למזלנו יש באמתחתנו ניסיון של שנים בשתיית אלכוהול ובירה בפרט ולכן עשינו ממוצע הערכת אלכוהול שהוא עומד על 5.3-5.5 אחוזי אלכוהול, או במילים אחרות בירה שדופקת טוב!
היא עכורה עם צבע עשיר של חום אדמה. בשלוק הראשון היא מתקתקה מאוד (אחד הטועמים טען אפילו שהיא מעט בננתית) אבל מהר מאוד הופכת למרירה ומרגישים את חוזק הכשות. אני מאוד אוהב בירות עם טעם חזק, אבל לזאת היה טעם מתמשך (יכול להיות ששתיתי פשוט כל הערב ממנה).

התגובות בטעימה הראשונה היו טובות, לכן שתינו עוד קצת ואז יצאנו למסיבת גג לבדוק דעות בלתי משוחדות (אף אחד לא סירב לבירה חינם).

אנשי המסיבה:

התגובות הראשונות, עוד לפני שנפתח הבקבוק הראשון (טוב לא בדיוק, הגענו עם בקבוק פתוח) היו חיוך מפה לאוזן וקפיצות באוויר. לאחר טעימות מרובות התוצאה היא חד משמעית – הצלחה!
כולם אהבו את הבירה (אגב גיטלביר – GITELBEER), בתשאול יותר אישי, הייתה הצעה חשובה לטעימה אמיתית של בירה והיא למעשה דורשת לשבת ערב שלם ולשתות את הבירה בכמות ולא רק טעימה קלה של כמה שלוקים (או בקבוק), ויש בזה מן האמת, בשלוקים הראשונים שלי באותו ערב הייתי מבולבל ולא ידעתי אם אני אוהב אותה או שהיא רק טעמים של רגש שהציף אותי כי אני תרמתי להכנתה. אבל אין ספק, לאחר ששתיתי ערב שלם ממנה והתעוררתי עם חיוך, כנראה שהיא הדבר האמיתי.

סיכומים ומוזיקה

בהתייעצות עם מכין הבירה עצמו, הגענו למסקנה שהיא אחלה בירה אבל עדיין זה אייל, ואנחנו אנשי הלאגר צריכים את זה קצת שונה, אז דיווחים רישמיים על הלאגר הקרבה ובאה (אותה התחלנו להכין לפני כשבועיים ומבקבקים ממש בקרוב) יגיעו בקרוב, ואם תהיו בסביבה אולי גם תטעמו!

בנימה אופטימית זו, אתם מוזמנים להקשיב לנעימת הבירה (כן יש גם כזו) אותה מיקסס DJ Zangvil (אגב מזל טוב על היום הולדת!!) במיוחד לאירוע, קבלו את "יגאל מכין בירות":