קטגוריות
בישול בירה

ליקר שועלים (או סיידר תפוחים)

מאז שכתבתי על הבירה הראשונה שהכנו, הספקנו להכין עוד הרבה. נכנסו למצב אוטומט ואנחנו מכינים כבר שתי סוגי בירות: לאגר ואייל. כאשר בכל אחת מהן אנחנו מנסים להגיע למתכונים מנצחים (שמנו לעצמנו מטרה להיכנס לתחרות הכנת בירה לשנה הבאה).

מאז שכתבתי על הבירה הראשונה שהכנו, הספקנו להכין עוד הרבה. נכנסו למצב אוטומט ואנחנו מכינים כבר שתי סוגי בירות: לאגר ואייל. כאשר בכל אחת מהן אנחנו מנסים להגיע למתכונים מנצחים (שמנו לעצמנו מטרה להיכנס לתחרות הכנת בירה לשנה הבאה).

בין לבין התחלנו לעשות ניסוי בהכנת סיידר תפוחים. יצאנו השוקה וחיפשנו מיכל גדול ואטום ומצאנו בדוכן הזיתים בדיוק מה שחיפשנו. חזרנו מרוצים הביתה עם 2 קילו תפוחים אדומים ומתוקים והתחלנו לטחון אותם. בישלנו את התפוחים עם עוד שני קילו סוכר והוספנו קצת קינמון. סיננו לחבית הגדולה והוספנו שמרים. אטמנו, הוספנו נשם והעברנו למקום מוצל בבית כי כל המקררים שלנו (ויש לא מעט) כבר תפוסים בבירות מבוקבקות ומיכלי תסיסה.

זה כבר השבוע הרביעי שהמיכל בתסיסה והוא לא נח לרגע, לפי המדידות עם ההידרומטר הנתונים לא היו מדהימים, אבל מצד שני המקור השוואה היחידי שלנו הוא הכנת בירות ונתונים ממדידת בירות, כך שאני חושב שאנחנו הולכים לקבל סיידר מוגז ורווי באלכוהול.
התכנון לבקבק לתסיסה שניה אחרי כחודש.

ובנושאים יותר ארומטיים, הכנו אייל מחוזקת שיצאה לטעמי קצת מתוקה ועכורה מאוד, בעלת קצף טוב וגוון של מנגו. ירדתי מהר מהמתכון ועברתי למשהו אחר. שתי הגרסאות הבאות (שנמצאות בשלבי תסיסה שונים כרגע) אמורות לצאת איכותיות, אדווח מהשטח.

אתם בטח שואלים "מה עם הליקר שועלים?!" ובכן, מסיבות די ברורות, לא הכנו ליקר משועלים, אבל זו הייתה בדיחה בקורס ברמנים שעשיתי לפני שנים רבות, כן לא קשור אבל מצלצל יפה.

12 תגובות על “ליקר שועלים (או סיידר תפוחים)”

כל הסיידר הזה החל כניסוי בעיקר בגלל שהיו לנו שמרי שמפניה.
החלטנו מאוד ספונטני לקנות תפוחים ולהשתמש בשמרים הללו.

אולי ננסה שמרי יין בפעם הבאה.

אגב אתמול בדקנו והמיכל כבר אחרי חודש ושבוע והתסיסה עדיין באיתנה… אנחנו לא לחוצים עם הסיידר, יש לנו בעיות אחסון כרגע מכל הבירות שהכנו.

לפני שאני יתכיל להכין יש לי מספר שאלות קודם כל איך טחנתה תתפוחים אין לי מסחתת תפוחים איך שווה לטחון וגם באיזה מכל שמתה תתפוחים (זכוכית) ומאיפה הכי שווה לקנות מיכל ?
ושאלה אחרונה למה לא עירבבתה כמה זני תפוחים הרי זה כל הקטע בסידר שתפוחים מתוקים וחמוצים מעורבבים ביחד
תודה רבה רבה על העזרה
אורן.

כפי שכבר אמרתי, זה התחיל כניסוי (יחסית זול).
טחנו את התפוחים בבלנדר ביתי פשוט. פעם הבאה פשוט נחתוך עם סכין ל4 ונזרוק לסיר מים כנראה. לתפוחים יש נטיה להתחמצן במהירות וזה יוצר צבע לא משהו.

לא עירבבנו זנים כי זה ניסוי, אני קצת בספק אם זה יהיה בר שתיה. ואם כן אז שיהיה בכיף.

מיכל האמת קנינו בשוק מבאסטה של זיתים. שטפנו אותו ממש טוב ויש לנו מיכל עם אטימת חנק (זה ברזל גדול מסביב למכסה שסוגר הרמטית).

אם מצאת בפחות מ40 שקל אשמח לשמוע מאיפה.
זה מיכל כחול אגב.

פעם ראיתי סרטון שמראה הכנת סידר האיש בסרטון טחן תתפוחים סחט תחתיכות ועשה מהם תמיץ ומהמיץ הוא הכין תסידר הוא לא בישל בכלל אחרי זה הוא הכניס למיכל זכוכית תמיץ תפוחים שיצא הוסיף סוכר ושמרים אטם שם נשם וחיכה משהו כמו חצי שנה
מקווה שיהיה לי זמן השבוע לעשות קניות ולהתכיל להכין מחכה בקוצר רוח לשמוע איך יצא לך בסוף.

חצי שנה נשמע לי מוגזם ממש. איזה מישהו שפגשנו בבירדי פה בת"א סיפר לנו על דבש שהוא התסיס במשך חודשיים.. טעמנו והאמת זה ממש לא רע קצת כמו ברנייגר אם אתה מכיר.

בכל מקרה אני מבטיח להעלות תמונות וממצאים, כנראה עוד שבועיים – שלוש.. המיכל לא נרגע עדיין ואנחנו לא יכולים לבקבק.

מחכה לתמונות ולתוצאות
מענין לשמוע על ההכנה של ברנייגר אולי אני ינסה פעם
יש לי שאלה שמרים צריכים כשרות?

לשיקו שלום,
לאחרונה כתחביב התחלתי להכין ליקרים בהשריה בסוכר ואחכ סינון והוספת אלכוהול ,
עד כה הכנת משזפים, תפוז סיני, ודובדבנים ויצא מוצלח טוב לטעמי וטעמי הסביבה
לפני שלושה שבועות הכנסתי לתסיסה תפוחי עץ. ויש כל הזמן ריח מאוד לא נעים מהמיכלים שמכוסים בבד
משהו שלא היה בפירות האחרים, ראיתי שיש גם אפשרות להכין ליקר בשיטת השמרים אפשר לקבל פרטים
אני חדשה בעניין ומסוקרנת
אשמח לתגובה
חסידה 😛

שלום לחסידה 🙂
אז ככה, הניסוי הקטן שלנו לא נחל הצלחה מרובה. טעם הסיידר (בשמרים) הזכיר יותר משהו כמו יין לבן עדין מאוד והתסיסה לקתה בחסר. בסופו של דבר הרכבנו מהכמעט-סיידר, קוקטייל חדש עם וודקה באיזו מסיבה ביתית, כך שכולם כבר היו שיכורים וזרמו o_O

השמרים שהשתמשנו היו שמרי שמפניה אגב.
הריח המוזר כנראה נובע מהתפוחים שהתחילו להתחמצן. זו בעיה שחשבנו עליה בזמן שהתחלנו לטחון אותם ולהכניס לסיר. להבא אני חושב שפשוט נחצה אותם לרבעים ונזרוק ישר, כך תהליך ההתחמצנות ייפחת.
יש סיכוי גם שהמיכל שלך לא היה סטרילי לחלוטין ומשהו התחיל להרקיב שם. מומלץ לפתוח לטעום ולהחליט.

בכל אופן אחרי הניסוי הכושל, נצמדנו חזרה לבירות 🙂
אולי בעתיד ננסה משהו חדש.
אגב אשמח לשמוע על תהליך הכנת הליקרים שלך… (ואולי אף לטעום!)

בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *